Marc Hammani@Auberge de Montpoupon


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Auberge de Château de Montpoupon

Château de Montpoupon

Had an excellent meal last night at the Auberge de Montpoupon. Since 1st April the Auberge has a new chef – Marc Hammani. Having cooked around the world, Hammani has taken the Auberge upmarket. His arrival is decidedly good news as the cooking has been patchy at the Auberge over the years as different chefs have come and gone. 

Hammani was at the Château de Vallagon in Bourré last year. Vallagon is owned by four Dutch businessmen, who bought it in 2005 restored the château turned it into a hotel. Hammani was about to head off to Qatar but decided instead to settle in Touraine, particularly as he has an 11 month old baby girl called Sophie.    

Langoustine
 Turbot

Filet de boeuf

We had the 39€ menu, which gives you a choice of entrée, main course and dessert from the à la carte menu. CRM chose the langoustine, the turbot and the trio of chocolate mousse, while I went for the very delicate crab with avocado, a perfectly cooked filet steak with spring vegetables and the nougat glacé with a raspberry coulis. As the evening was gloriously warm we had our aperitifs outside – Camparis and then chose Thierry Germain's very soft and attractive 2009 Saumur Champigny, Domaine des Roches Neuves.


2009 Saumur Champigny, Domaine de Roches Neuves, Thierry Germain


Hammani is very happy with the first month with business up 40% on their estimates. "Most of the time we are full,"  he said. Definitely recommended!     

Auberge de Montpoupon
Le Moulin Bailly
37460 Céré-la-Ronde
Tel: 02.47.94.20.08
Email: montpoupon.auberge@gmail.com
Site: www.aubergedemontpoupon.com

From the Céré la Ronde site:
Une nouvelle équipe à l’auberge de Montpoupon
Depuis le 31 Mars dernier, une nouvelle équipe est arrivée à l’Auberge de Montpoupon avec, à sa tête, Marc Hammani, qui officiait auparavant au château de Vallagon à Bourré.
Cet ancien élève de Bernard Loiseau a d’abord travaillé dans plusieurs grandes adresses en France avant que de partir exercer ses talents de chef et de formateur aux Etats-Unis pour le groupe Hilton.
Après avoir parcouru le monde, il a décidé de revenir s’installer en France et plus particulièrement en Touraine.
C’est ainsi qu’il a décidé de reprendre la gérance de l’Auberge de Montpoupon et d’en faire une des meilleures tables de la région.
Ce fervent tenant d’une gastronomie de qualité milite pour une cuisine faite à base de produits frais, de préférence régionaux, et qui suive le rythme naturel des saisons.
L’Auberge de Montpoupon sera organisée en deux parties : le restaurant gastronomique, avec un premier menu à 23.00€ puis plusieurs menus et plats à la carte, et la brasserie qui proposera grillades, salades, pâtisseries, boissons diverses…
Pour plus de détails sur l’Auberge et les menus proposés, contacter Marc Hammani au 02 47 94 25 53 ou se connecter sur le site : www.aubergedemontpoupon.com

 

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